WelcomE To My PaGe
BloG Ini AdalaH Hasil Dari Hati
Terima Kasih Sudi Berkunjung, Harap Datang Lagi
Thankss
ENTER
BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Sabtu, November 14, 2009

Ukhuwah Silaturahim

Mari mengeratkan ukhuwah silaturahim. Sebenarnye korang tau ke maksud ukhuwah itu sendiri, dan ape sebenarnye ejaan yang betul.
mari aku tunjuk pada korang apa yang aku dapat.





gambar kat atas nih!! ape itu maksud Ukhuwah??? dan ape ejaan sebenarnya.





gambar kat atas ni plak!!
ape maksud silaturahim???
dan ape ejaan sebenar, silaturrahim atau silaturahim???


kalau korang tak dapat bace korang klik r kat gambar tuh,
baru la nampak terang2 tulisan die...

Semue yang kat atas nih aku dapat dari PRPM @ DBP Malaysia.
PRPM : Pusat Rujukan Persuratan Melayu.
DBP : Dewan Bahasa dan Pustaka.

So korang dah tau kan ape maksud sebenar dan ejaan sebenar Ukhuwah dan Silaturahim, Ape salahnye kite mengeratkan hubungan diantara sesame Islam dan sesame manusia. Barulah dunia ni aman dan terus maju. Tiada sengketa dan tiada duka. Aku menyahut korang semue untuk same2 teguhkan silaturahim dan tingkatkan ukhuwah sesame kite. Hidup ISLAM.

2 comments:

kecik berkata...

hope u akan wat benda yg sama, supaya tiada lagi "sengketa" dan tiada lagi "duka". think about it!

fa3gnola88 berkata...

InsyaAllah, kita same2 fikir agar ukhuwah dan silaturahim seiring dgn kehidupan kite..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...