WelcomE To My PaGe
BloG Ini AdalaH Hasil Dari Hati
Terima Kasih Sudi Berkunjung, Harap Datang Lagi
Thankss
ENTER
BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Isnin, Oktober 26, 2009

Gabra Bawak Kete


Nih aku nak cite skit dekat korang,
Agak malu jugalah,
Aku nih tak pandai bawak kete oiii..
hehehhe...

Dulu taknak belajar, skrg baru nak terhegeh2..
Actualy aku fobia bwk kete, coz dulu pernah xcdent..
so sampi skrg masih fobia, tp nak buat macamane kan,
takkan sampai tue tak reti bawak kete..

so skrg aku ambik lesen,
nak dijadikan cite, smlam aku pegilah belajar kete,
india yang ajar aku, aku ambik ngan akak tuh,
tapi akak tuh suh aku blaja ngan india tuh,

so, aku ckp kat india tuh, aku nih tak pernah bawak kete,
dia ckap, 'ok'.
Aku naik lah kete,kat tmpat pemandu tuh,
aku ingat first2 aku bawak, dia ajar cara2 dulu,
ni tidak, dia suh aku pandu ke lebuh raya,
aku nih dah la gabra giler,

mane pernah bawak kete beb,
tibe2 kene bwk kete,
ape lgi kan mampus tepi jln semalam,
terhenjut2 kete aku bawak..
bila ingat balik kelakar plak rase, sengal pun ader..

sape ade tip2 bwak kete ngan betul utk aku, sila lah beri ye..
utk org yg bodoh dalam memandu kete..
hahahahahahha......

7 comments:

haNyaLah...inSan yg kErdiL berkata...

hikhik...
jgn ar gabra sgt beb..
kne mach0 taw stiap sdut..
nk tye india 2 laki ke pmpn??

fa3gnola88 berkata...

laki la weh..
tu serabut tuh..
dah r gabra, lagi gabra la jwbnye..
mmg r kene macho..
tp kalu dah x pnh bwk,
gabra gak beb..

Tanpa Nama berkata...

nsib la ko dpt jurulatih india...
hahahhahaha confirm pening..
kui3 erm, leks r.. sng jek bwk kete lau tau basic n igt step..
1) start enjin,msuk gear1, angkt clucth pelan2,tkan myk skit..gear1 xleh lps clucth abis nnt mlompat kete..sela jd terenjut2 2 sbb xckup myk,clucth plak xkwl 2 r jd gtu.tkan la myk kuat skit, jgn tkot..praktis kaki supaya imbang myk n clucth.

Tanpa Nama berkata...

nak naik bukit plak..kene gune gear rendah.. bese gear 1 r..pas2 cam bese r tkan myk..sampai kat tgh bukit kene bhenti kan? kene mati enjin semua. mse nk gerak dr atas bukit 2,kira nak trun bwh r, camni step dia...
1) start enjin, tekan clucth masuk gear 1
2) tekan myk sampai RPM 3 keatas, bese owg wat 3 hgga 3.5 lau lbh pun xpe, janji 3 keats..
3)lepas clucth pelan2 sampai ase kete terenjut,bila kete dah terenjut lepas handbreak,then tambah myak skit, kete 2 pun lps la trun...

Tanpa Nama berkata...

oh lupa lak.. sblm kete 2 gerak kene cek benda2 lain lu..
1) tmpt duduk
2)cermin pandang blkg n crmin tepi
3)pkai tali pinggang kelledar
4)btulkan gear dlm keadaan bebas slm hdupkan enjin(ni plg pntg)
5)cek lampu,wiper,signal..
lg? nak step pe? parking? blh lau nk bg tp takut xphm lak nnt tls camni..
but up 2 u la..lau nak tau pe2 or step lg tnye r, lau aq tau aq gtau lau xtau..sory

Tanpa Nama berkata...

sory la bro.. bkn nk blagak pandai sekadar nak kongsi ilmu je.. sory gak xtls name,segan r kot2 de lg org yg lbh arif tentang kete..malu la aq..hehehe p aq ase ko tau sape aq.. org yg slalu myibuk sal ko,tp ko xpenah peduli..itulah aq..tp xpe.. sapelah aq..
aq xpandai mane pun, baru je nak test jpj, hope so lps la.ko jgn tkot k?
smuanya ats kaki kita sndr. yg pntg control clucth n myk.. mst blh pnye r, bro kan teror.. k r ngantok daaa..
nite.. good luck.. assalamualaikum

mai berkata...

hehehe,klakar la ko nie......lain kali sblum bwk kete tu baca bismillah dulu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...