WelcomE To My PaGe
BloG Ini AdalaH Hasil Dari Hati
Terima Kasih Sudi Berkunjung, Harap Datang Lagi
Thankss
ENTER
BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Selasa, Disember 08, 2009

gEmPaK "2 0 1 2"

Erm.. Okeh, skarang aku nak citer sal filem nih..

2 0 1 2


Aku tak pasti samaada korang dah tengok atau belum citer nih..
Bagi yang dah tengok, ape pendapat korang??

kalu nak ikutkan bagi aku,
memang citer luar negara nih best.. sebab...
CDI and grafik dia memang memuaskan hati..
best la nak tengok kan, nampak cam real jer..

tapi bagi citer 2012 nih..
aku rase memang diorang membuat kajian tentang dunia nih..
sekarang pemanasan global dah semakin meningkat..
dan nampaknyer menjadi semakin ketara sekarang..
banyak tanda2 yang kita boleh lihat..
dan penyebabnyer, kebanyakkannyer datang dari manusia sendiri..

yang aku rase agak aneh,
bagi yang tengok, aku tak pasti korang perasan atau tak..
bagi pengakhiran citer nih..
diorang buat kapal,
dan bagi manusia yang sempat masuk, diorang masuk..
siap angkat haiwan guna heli tu bawak masuk kapal..
tapi kalau korang perasan pengakhiran cerite nih macam
kisah Nabi Nuh, yang membina kapal dan menyelamatkan umatnye dari terkena banjir besar..
manusia dan haiwan berkumpul dalam kapal..

Adakah mungkin dorang yang buat citer nih, dorang kaji tentang sejarah islam..??
itu aku tak pasti.. tapi bagi petanda pemanasan global nih mmg amat nyata sekarang..
jadi ape salahnyer kite sebagai hamba yang duduk di bumi Allah ini menyelamatkan bumi ini semampu yang mungkin.. Kiamat akan tiba cuma bila waktunya hanya Allah yang tahu..

1 comments:

Sharina Here! berkata...

saya dah tengok..
puas hati kan tengok..
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...